“KILLING THE FAT MAN” TJEDAN #1

Prvo kratko predstavljanje moje ime je Igor Jelčić, vlasnik i trener sam dvorane 20350 Athletics koja je dom CrossFit 20350, Metfit BootCamp i CF 20350 Kids. Bez obzira što naša dvorana nosi ime Athletics mi smo licencirana crossfit dvorana za sve one koje to zanima :). Sportom se bavim od kad znam za sebe u početku kroz nogomet i rukomet i sad sa funkcionalnim fitnesom. Sad ukratko kako sam od sportaša došao do stanja u kojem se nalazim zadnjih par godina, neki znaju ali većina možda ne zna da sam se uspješno i profesionalno bavio online pokerom gdje sam napravio dosta dobre rezultate i svrstavam se u grupu jednih od najboljih na prostorima bivše države. Ovo sve mi je donijelo dosta toga lijepog ali i puno toga lošeg, malo ljudi zna da jedan prosječan dan u životu poker profesionalca može trajati i do 12+ sati što znači hrana i sjedenje od 6 do 12 sati. Takav stil života koliko god on zanimljiv bio me doveo do visokog krvnog tlaka i pretilosti. Sa raznim događanjima vezanim za dvoranu od početka godine shvatio sam da se moram trgnit i tako sam se odlučio za ovaj izazov koji će i ujedno dat uvid drugim koji nisu članovi dvorane da vide kako naši treninzi funkcioniraju i što se događa iza zastora.
“Killing the fat man” je izazov koji će pratiti moj put od lošeg fizičkog stanja do natjecateljske forme i promjene životnog stila općenito. Na ovome putu neću bit sam tu su Marijana i Gogo oboje sa svojim ciljevima, mada Marijana će kroz ovaj blog biti uključena Gogo će pratiti svoj put kroz drugi izazov koji ćemo objaviti početkom 11 mjeseca. Malo da se vratimo na temu ovoga bloga, objave će biti svake subote kroz jutro do kraja izazova i trudit ću se da ubacim maksimalno sve detalje kao prehrana,suplementi i treninzi.

Treninzi će varirati sa tjedna na tjedan trudit ću se da ih bude minimalno 8 pa sve do 10. Sad da malo pojasnim strukturu tih treninga, imati ću 5 obaveznih WOD-ova kroz tjedan koji su na rasporedu svima u dvorani, ostalih 3-5 će biti raspoređeno na snagu,skill i tehniku.
Cilj je razvoj raznih pokreta i domena koji su mi najveća prepreka trenutno. Većina pa i ja izbjegavamo stvari koje nam ne idu ili ih nevolimo, ali to se mjenja ovaj tjedan i baš te napadamo.
Prehrana je manje više promjenjena i ne nepratim nijednu dijetu jer općenito sve dijete su samo alati do istog cilja a to je kalorijski deficit kroz koji gubimo na kilaži ili kalorijski suficit kroz koji ćemo dobiti na masi. Meni je cilj biti oko 500 kalorija u deficitu i na zdravi način dovesti se u top stanje. Trenutna kilaža je 125kg i neka idealna bi bila između 110 do 120 ovisno o mišićnoj masi, tako da nije cilj vaga nego promjena konfiguracije sa naglaskom na poboljšanje atletskih sposobnosti.
Prehranu i kile ću pratiti putem aplikacije Myfitnesspal i ubacivati slike obroka na instagramu , ali ne svaki dan jer moj doručak se skoro uvijek sastoji od kajgane sa 4 jaja, malo pancete i rajčicom za primjer.


Treninge ću pratiti putem aplikacije Sugarwod i sata Fitbit, svaki trening će biti upisan i pratiti ćemo napredak kroz razna testiranja. Od suplemenata trenutno i ja i Marijana koristimo samo whey protein i bcaa

Kako izgleda jedan prosječan dan sa treningom i vođenjem grupa

Ovo je otprilike to za prvi put , malo je nabacano ali drugi post će biti puno bolji i kvalitetnije napisan i objavljen vidimo se za 7 dana!!

Obavezna motivirajuća poruka za ovaj tjedan

By | 2018-10-20T11:33:25+00:00 listopad 20th, 2018|Nekategorizirano|0 Comments

Leave A Comment